S skupnimi močmi dosegamo izjemne rezultate.

07 4810 100  07 4810 200

Ukvarjamo se z izdelavo cementiranih žičnih uporov, navitih na keramični osnovi in uporov na bazi steklenih vlaken.

 

 

Upori se uporabljajo za različne aplikacije, v osnovi pa jih glede na področja uporabe delimo v dve skupini. Prvi so žični upori za uporabo v avtomobilski industriji. Sem spadajo upori ki so sestavni del krmiljenja in obenem tudi varujejo delovanje ventilatorja hladilnika motorja avtomobila. Upori se uporabljajo tudi pri stopenjskem krmiljenju ventilatorja hlajenja kabine avtomobila, torej pomagajo zagotavljati udobje potnikov v avtomobilu.


Zaradi svoje cenenosti in zanesljivosti so vgrajeni v veliko število avtomobilov tako v Evropi, ZDA in Aziji, kamor jih podjetje Resistec dobavlja že več kot dvajset let. Glede na to, da so odjemalci skoraj vsi proizvajalci vozil, je zelo vejetno, da ga imate v svojem vozilu vgrajenega tudi vi.


Druga skupina so žični upori za uporabo v industriji in gospodinjskih aparatih.

 

Žični upori so v osnovi izdelani iz uporovne žice, katero navijemo na izolacijsko telo. Uporovna žica je izdelana iz različnih zlitin bakra, niklja, kroma, železa, mangana in aluminija. V preteklosti je bila slabost visoka cena, vendar so se z avtomatizacijo in optimizacijo stroški izdelave znižali.

 

Žične upore srečamo povsod tam, kjer mora imeti upor nizko upornost in hkrati veliko moč. Čeprav je razvoj tehnologij na trg prinesel kompaktne in cenovno ugodne druge vrste uporov, predstavljajo žični upori še vedno prvo izbiro v marsikateri aplikaciji. Žični upori so enostavni, zanesljivi in odporni na impulzne obremenitve, zato je njihova uporaba razširjena tudi na ostalih področjih (napajalniki, elektro-mobilnost, defibrilatorji, prenapetostne zaščite).

© RESISTEC UPR d.o.o. & CO. k.d., Metaltec d.o.o., ATHOS Elektrosistemi d.o.o. | Vse pravice pridržane.   Splošni pogoji  Politika zasebnosti